Optimale service met een search-gedreven site

Stahl is een marktleider in chemie die diverse markten en verschillende soorten klanten bedient. De website moet voor hen allemaal makkelijk vindbare info en soepele navigatie bieden. Stahl wil echter ook controle over de toegang en online leads genereren. Daar trekken wij graag onze labjas voor aan!

Zoekmachine-optimalisatie voor
een all-in-one chemieleverancier

Voor Stahl is de grote uitdaging om een eindgebruiker die op zoek is naar informatie zo snel en effectief mogelijk op de juiste pagina te krijgen. De complexe structuur van de website, met alle Stahl business-units én markten, maakt dat echter lastig. Het maakt navigeren ook ingewikkeld, zeker als je op zoek bent naar één specifieke chemische oplossing. Daarom werd ‘search’ het centerpiece (‘it really ties the room together’) van de website. Dat is waar alles om draait voor ons team van developers, want dit betekent niet alleen optimalisatie voor zoekmachines, maar ook op de site zelf. Zorgen dus dat je altijd ‘the droids you’re looking for’ vindt.

Stahl Case Not on Paper

Deze optimalisatie bestaat uit een drietrapsraket voor doorzoekbaar succes:

Complete design vrijheid voor je pagina’s

Daar bleef het natuurlijk niet bij. Zo vind je naast de eenvoudige hoofdnavigatie ook op elke landingspagina een sticky menu. Alles om het de gebruiker makkelijk te maken en te zorgen dat elke route altijd voorhanden is. Hetzelfde geldt voor de designfuncties in het CMS. Omdat beeld centraal staat op de website, kunnen de contentmakers zelf pagina’s bouwen met blokken die je eenvoudig kunt aanpassen, verwijderen of verplaatsen in October CMS voor een aangepaste lay-out. De afbeeldingen zijn wel een uitdaging, omdat ze je website zwaar en traag kunnen maken. Daarom hebben we code geschreven voor een uploadfunctie die afbeeldingen comprimeert zonder kwaliteitsverlies. Dit stukje slimme techniek zorgt ervoor dat de pagina sneller laadt, wat stiekem je SEO weer een boost geeft!

If it can be imagined,

it can be created (and found)

Stahl heeft nu een nieuwe website, die de organisatie laat zien als marktleider met chemische oplossingen voor diverse materialen, producten en industrieën. Deze wereldwijde speler heeft als motto: ‘if it can be imagined, it can be created’. En nu ook online gevonden worden dus!

Wil jij je online zichtbaarheid vergroten, meer verkeer naar je website krijgen en leads genereren post-GDPR? Neem dan contact met ons op. Dan pakken wij onze labjassen van ’t haakje om aan jouw oplossing te werken!