Gamefied applications

Gaming als marketingtool waarbij we games inzetten om een product, dienst, bedrijf of merk te promoten/verkopen. De scope rondom gamefied applications is breed; van productintroductie tot een middel om marktonderzoek te doen. Not on Paper helpt graag met het activeren van je doelgroep via online activatie. Al eens gedacht aan de gouden combinatie van gamification en social media en hoe dat elkaar versterkt? Vraag naar de mogelijkheden.

Cases die
gebruik maken
van Gamefied applications

2WORKNOW

2Worknow is een online applicatie die kandidaten visueel motiveert door middel van elementen en technieken uit sport en spel op basis van P.I.M.P.

Playfull Individual Motivation Program (P.I.M.P.)

Is een methodiek voor volwassenen en jongeren om zich te laten motiveren. Middels deze methodiek kunnen zij sneller en beter naar hun werk begeleid worden. De methodiek komt voort uit de structuren van games en de motiverende aspecten die daarmee gepaard gaan. De hoofdzaak van het P.I.M.P. proces is het visualiseren van de voortgang van kandidaten en deze resultaten te delen met de begeleiding, zodat zij deze kunnen gebruiken in gesprekken en voortgang processen. Meer weten over P.I.M.P?

Doel van 2worknow

Met de visualisatie in deze applicatie zorgt men ervoor dat kandidaten beter inzicht krijgen op wat er nodig is om terug te komen op de arbeidsmarkt. Het geeft betere handvaten en inzichten voor de begeleiders van de kandidaten. Doordat de begeleiders de kandidaten nu letterlijk kunnen laten “zien” waar ze staan, zal dit een goed vertrekpunt zijn voor een voortgangsgesprek. Ook is zo beter duidelijk wat er nog moet gebeuren. Het scoreverloop kan vervolgens ook gebruikt worden om het zelfvertrouwen te vergroten van de kandidaat.

Inlog voor begeleiders & kandidaten

Begeleiders en kandidaten krijgen allemaal een unieke login, waarmee ze kunnen inloggen op de website.

Begeleiders hebben een startpagina met daarop het meest recente artikel uit het klankbord om interactie tussen begeleiders te bevorderen. Begeleiders kunnen op naam zoeken naar de betreffende kandidaat. Wanneer er een nieuwe kandidaat is dan er een profiel worden aangemaakt, verwijderd en worden gewijzigd. Dit gebeurt op een laagdrempelige manier zodat het minimale tijd kost om het bij te houden. In een overzichtelijke pagina kan men per kandidaat de status, sollicitaties en feedback momenten vinden en eenvoudig bijhouden.

Kandidaten komen binnen op het dashboard waar hun status overzichtelijk weergegeven is. Binnen dit profiel kunnen zij behaalde levels, badges en punten zien. Ook kunnen ze zien welke challenges zijn behaald en welke nog behaald moeten worden. Onder de ‘nog te behalen challenges’ komen linkjes te staan naar YouTube, websites e.d. zodat ze zich indien gewenst kunnen inlezen of voorbereiden. Dit motiveert de kandiaten om zich thuis voor te bereiden op bijvoorbeeld het schrijven van een brief. Zij kunnen zelf niets aanpassen aan hun profiel of “vals spelen” door middel van manipulatie. Het is puur een overzicht van de door hen behaalde resultaten en wordt ingezet om hen te motiveren. Elke keer als ze een nieuwe badge hebben behaald of een level up zijn worden ze onthaald met “gefeliciteerd [naam] je hebt X gehaald”. Indien gewenst kan dit via mail, Twitter of Facebook gedeeld worden met vrienden en/of familie. Naast de challenges en de inspiratie kunnen ze eenvoudig de vacatures raadplegen.

Wat kan 2worknow voor jouw betekenen?

De structuur van de module zorgt ervoor dat de juiste mensen gekoppeld worden aan het juiste werk, waardoor er een optimale match plaatsvindt. Hierdoor bouwt de gemeente bij werkgevers een reputatie van betrouwbare partner op. Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op!
Modules

BEN JE OOK GRAAG UP TO DATE...

MELD JE HIER AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF